فهرست مطالب

Journal of Research and Health
Volume:4 Issue: 3, Jul-Aug 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مرتضی طبیبی جبلی، هاجر دهقانی حبیب آبادی* صفحات 749-750
    اگرچه پیشرفت علم و صنعت، فواید بسیاری برای زندگی بشر داشته است اما مضرات قابل توجهی را نیز به دنبال داشته، کشف مواد رادیو اکتیو، کشف انرژی هسته ای و صرف آن در جهت های غیر انسانی، مواد زاید خطرناک حاصل از صنایع مختلف و... از جمله عوامل عمده ای هستند که می توانند تهدیدات جدی در مسیر سلامت انسانی و همچنین سلامت جنین های امروزی که نسل فردای ساکنین کره زمین را تشکیل خواهند داد قلمداد شوند. در واقع عوامل مذکور به همراه فاکتورهای دیگر آلوده کننده محیطی در کل سیاره زمین مشکلات عمیقی را در مسیر سلامت قرار داده اند. لذا تعهدات، قراردادها و نظامات و مقررات بین المللی در راستای آلودگی های مرزگذر سعی بر این دارند تا از شدت آسیب های وارده کاسته و از این طریق به حمایت از سلامت نسل های آینده بپردازند. در این مقاله به روش توصیفی تحلیلی، مضرات آلوده کننده های مذکور بر سلامت جنین و تدابیر بین المللی ارائه شده در قالب قوانین و تعهدات که به حمایت از سلامت نسل های آینده پرداخته و نیز نیاز به همکاری دولت ها در رفع بحران های به وجود آمده، بیان شده است که نتیجه پیگیری جدی این امور و تقویت، تکمیل و روز آمد کردن آن، موجب کاهش چشمگیر تولد جنین های ناقص الخلقه خواهد شد.
    کلیدواژگان: آلودگی، سلامت، مقررات بین المللی
  • علی کولیوند، مهدی فرزادکیا*، علیرضا فاتح نیا، محمدحسین تقدیسی صفحات 751-759
    بازیافت و استفاده مجدد از پسماندهای شهری یکی از مهمترین ارکان مدیریت پسماند محسوب می شود. در این خصوص آموزش نقش مهمی در ایجاد انگیزه و تغییر رفتار مردم دارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش بر انگیزه مشارکت مردمی در طرح تفکیک از مبداء پسماندهای شهری در منطقه پنج شهرداری تهران انجام گرفت. در این مطالعه مداخله ای 300 خانوار ساکن در این منطقه بصورت تصادفی انتخاب گردید. این افراد به سه گروه مساوی آموزش کارگاهی، آموزش از طریق توزیع بسته های آموزشی(بروشوری) و بدون آموزش تقسیم شدند و عوامل انگیزشی آنها برای مشارکت در طرح تفکیک از مبداء پسماند، با استفاده از پرسشنامه بررسی شد. گروه آموزش کارگاهی و بروشوری مهمترین عوامل منصرف-کننده را وقت گیر بودن جداسازی، کمبود جا در آپارتمان، عدم جمع آوری منظم پسماند و بی نتیجه بودن عمل جداسازی بیان نمودند. تشویق افراد، پرداخت هزینه ها و تامین محیط زیستی سالم تر، مهمترین عوامل انگیزشی مطرح شده از طرف افراد آموزش دیده بود. آموزش بروشوری پس از آموزش کارگاهی نقش موثری در جلب مشارکت مردم در این طرح داشت. کمترین میزان مشارکت مردمی در این طرح در گروه بدون آموزش ثبت شد. نتیجه این تحقیق نشان داد که آموزش، به خصوص آموزش کارگاهی تاثیر زیادی در ایجاد انگیزش و بهبود رفتار افراد در تفکیک پسماند دارد.
    کلیدواژگان: آموزش، مشارکت مردمی، تفکیک از مبدا، پسماند شهری
  • ملیحه پیشوایی، عبدالرضا ادهمی، حمید پوریوسفی، علیرضا عطاردی*، زینب پیشوایی، پژمان باقری صفحات 760-769
    اعتماد اجتماعی صورتی از روابط اجتماعی است که مفهوم تعامل و کنش اجتماعی جمعی اعضای جامعه در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی،اقتصادی و فرهنگی است. هدف این مقاله بررسی جامعه شناختی میزان اعتماد اجتماعی دانشجویان و عوامل اجتماعی موثر بر آن است. این پژوهش بر روی کلیه دانشجویان دانشگاه تربیت معلم شهید شرافت و باهنر تهران (573 نفر) و با حجم نمونه 230 نفر انجام شده، و نمونه گیری این تحقیق روش طبقه بندی وسیستماتیک بوده است. برای جمع آوری اطلاعات نیز از پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی و پایایی آن تعیین شده است، استفاده گردیده است. در این تحقیق از نظریات گوناگونی از قبیل (سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، روابط انسانی، تمایلات رفتاری، عدالت، امنیت و...) استفاده شده است و متغیرهای اصلی تحقیق بر اساس آنها استخراج گردیده اند. بررسی داده های حاصل از این پژوهش نشان می دهد که، سطح اعتماد اجتماعی در بین دانشجویان در حد متوسط به بالا می باشد و رابطه آن با برخی از عوامل اجتماعی با استفاده از آزمون آماری کای دو و جداول دو بعدی و نمودار ستونی و همچنین از روش جداول فراوانی و نمودارها برای توصیف اطلاعات جمعیت شناختی پاسخگویان استفاده شده است در این پژوهش بین متغیرهای جنسیت و اعتماد اجتماعی دانشجویان رابطه معنی داری وجود ندارد. همچنین تاثیر متغیرهای: میزان احساس امنیت اجتماعی دانشجویان ودینداری آنان بیشتر از سایر متغیرها بوده است متغیر احساس عدالت اجتماعی دانشجویان، پایگاه اجتماعی و اقتصادی آنان و اعتماد به عملکرد رسانه های اجتماعی نیز با سطح اعتماد اجتماعی رابطه داشته است.
    کلیدواژگان: اعتماداجتماعی، سرمایه، امنیت، عدالت، دینداری
  • حسین شریفی رنانی، نادر آخوندی، نغمه هنرور *، مرتضی محمدی صفحات 770-777
  • محسن گل پرور*، مهناز زراعتی، حمید آتش پور صفحات 778-787
    تعارض و سرریزشدگی کار- خانواده از زمره عوامل تهدید کننده بهزیستی پرستاران هستند، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین تعارض و سرریزشدگی کار- خانواده با بهزیستی روانی و جسمی در میان پرستاران انجام شد. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش را پرستاران دو بیمارستان دولتی در شهر اصفهان تشکیل دادند. نمونه پووهش 245 پرستار بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه تعارض کار-خانواده (نیت میر، بولس و مک موریان)، پرسشنامه سرریزشدگی کار-خانواده (اسمال و رایلی)، پرسشنامه بهزیستی روانی (گل پرور) و بهزیستی جسمی (گل پرور) بودند. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه و از طریق SPSS نسخه 18 تحلیل گردید. یافته ها نشان داد که تعارض کار-خانواده و سرریزشدگی کار-خانواده با بهزیستی روانی و جسمی در پرستاران دارای همبستگی منفی معنادار هستند. از بین تعارض کار- خانواده و خانواده - کار، تعارض کار- خانواده به ترتیب توانست 13/2 و 9/5 درصد از واریانس بهزیستی روان شناختی و بهزیستی جسمی را تبیین نماید. همچنین از چهار مولفه سرریز شدگی کار- خانواده، کار منزل توانست 18/4 درصد از واریانس بهزیستی روانی و ازدواج و همسرداری توانست 13/3 درصد از واریانس بهزیستی جسمی در پرستاران را تبیین نماید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که تعارض کار-خانواده و سرریزشدگی کار-خانواده می توانند بهزیستی روانی و بهزیستی جسمی پرستاران را دچار مشکل کند. به همین منظور لازم است پرستاران آموزش های لازم را برای مدیریت مطلوب تعارض و سرریزشدگی کار-خانواده دریافت کنند.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، سرریزشدگی کار، خانواده، بهزیستی روانی، بهزیستی جسمی، پرستاران
  • حسین ابراهیمی پور، رضا ایزی*، حمید الله وردی پور، علی وفایی نجار، حبیب الله اسماعیلی، ذبیح الله قارلی پور، محمد واحدیان شاهرودی صفحات 788-794
    مصرف قلیان برای سلامتی بسیار مضر است. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت مصرف قلیان با به کارگیری مدل فرایند موازی توسعه یافته در بین دانشجویان شهر مشهد انجام شده است.در این مطالعه مقطعی توصیفی که در سال تحصیلی 92-1391رانجام شد، 400 دانشجو در مقطع کارشناسی دو دانشگاه مختلف شهر مشهد که به صورت طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه هایی که بر اساس مدل فرایند موازی توسعه یافته تدوین شده بود گردآوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار 16spss تحلیل شد. 30/8 % دانشجویان سابقه مصرف قلیان را در دوماه گذشته داشتند.میانگین نمره حساسیت درک شده نسبت به احتمال و عوارض پیامدهای مصرف قلیان در دانشجویان غیر قلیانی (41/74) از دانشجویان قلیانی (15/8) بیشتر بود.و همچنین میانگین شدت درک شده در دانشجویان غیر قلیانی (45/4) بیشتر از دانشجویان قلیانی (20/13) بود.میانگین نمره اثر بخشی درک شده در دانشجویان قلیانی (23/8) کمتر از دانشجویان غیر قلیانی (51/3) بود.از طرف دیگر میانگین خودکارآمدی دانشجویان غیر قلیانی (62/3) بالاتر از گروه دانشجویان قلیانی (25/7) بود.مقدار تشخیصیدر کل دانشجویان مورد مطالعه (1/15) و در دانشجویان قلیانی (1/23) بدست آمده است.حساسیت و شدت درک شده دانشجویان نسبت به احتمال و عوارض مصرف قلیان پایین است و به طور کلی دانشجویان در فرایند کنترل خطر نسبت به احتمال و عوارض مصرف قلیان قرار دارند.
    کلیدواژگان: مصرف قلیان، مدل فرایند موازی توسعه یافته، دانشجویان
  • محمود کریمی *، علی منتظری، علیرضا خوشدل، حمید برادران، جلیل کوهپایه، زاد اصفهانی، محمدرضا روحانی، کاظم رضایی صفحات 803-810
    خود درمانی یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه است که میزان بالاتری از مقاومت دارویی در آن وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی رفتار خود درمانی در سالمندان با استفاده از سازه های مدل اعتقاد بهداشتی در سال 1389 انجام شده است. در این مطالعه توصیفی تحلیلی 180 سالمند به صورت تصادفی از 4 مرکز بهداشت شهری زرندیه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی و خود درمانی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمونهای کای دو و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد میانگین سنی افراد مورد بررسی 4/9 ±66/2 سال و بیشترین شیوع خود درمانی در گروه سنی 64-60 سال و کمترین آن در گروه سنی 70 و بالاتر بود. سابقه بیماری های مزمن، آگاهی، خودکارآمدی، منافع، موانع و شدت درک شده با مصرف خود سرانه دارو در سالمندان ارتباط معنی داری داشته و در مجموع 99/4% از سالمندان در منزل خود دارو نگهداری می کردند (p<0/001). بر اساس یافته های این پژوهش، طراحی برنامه آموزشی بر اساس این تئوری به منظور تغییر رفتار و کاهش خود درمانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خود درمانی، مدل اعتقاد بهداشتی، سالمندان
  • منصوره قدوسی، محمد حیدری* صفحات 811-817
    زمینه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری دژنراتیو پیشرونده است که با وقوع تخریب میلین در مغز و طناب نخاعی مشخص می شود. این بیماری اغلب در آغاز زندگی اتفاق می افتد و سبب تغییر در ارزش گذاری به بدن و نگرش بیماران نسبت به خود می شود. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط ارزش گذاری به بدن با عزت نفس در بیماران MSصورت پذیرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه پژوهشی از نوع توصیفی، همبستگی بوده و در این پژوهش 395 بیمار مبتلا از انجمن MS شهر تهران با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ارزش گذاری به بدن و پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین و انحراف معیار عزت نفس بیماران 5/17±20/53 بود. اکثر بیماران عزت نفس متوسط و فقط درصد کمی از آنها (16/2%) عزت نفس بالا داشتند. با توجه به نمره ارزش گذاری به بدن (3/25) و میانگین کلی نمره ارزش گذاری به بدن (42/25)، بیماران مبتلا به MS ارزش گذاری به بدن مطلوبی داشتند. نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین ارزش گذاری به بدن با عزت نفس (0/628 = و 0/001 >p) ارتباط خطی مستقیم معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که سازگاری در بیماری های مزمن مانند MS با وجود عواملی مانند ارزش گذاری مثبت به بدن و افزایش عزت نفس سریع تر اتفاق می افتد این مسئولیت گروه پرستاری است که با شناخت این عوامل مرتبط تطابق بیمار را افزایش دهند و این گونه در بهبود خودکارآمدی و خود مراقبتی آنها موثر واقع شوند.
    کلیدواژگان: ارزش گذاری به بدن، عزت نفس، مولتیپل اسکلروزیس
  • یونس قاسم بکلو، قاسم محمدیاری، محمد محمودزاده، رضا محمدزاده گان، مهدی مختاری* صفحات 818-826
    زمینه و هدف
    تکرار جرم یعنی بازگشت به فعالیت های جنایی و عموما از طریق بازگشت زندانی سابق به زندان بخاطر جرم جدید سنجیده می شود.ارزیابی ارتباط حمایت اجتماعی و عزت نفس زندانیان در رویداد ارتکاب مجدد جرم هدف این پژوهش می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بروش مقطعی، روی 72 نفر از زندانیانیکه که سابقه ارتکاب جرم بیش از یک بار را داشتند انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه حمایت اجتماعی فلمینگ و عزت نفس کوپر اسمیت برای بررسی نمونه هااستفاده شد.
    یافته ها
    هیچیک از نمونه ها دارای شاخص حمایت اجتماعی خوب نبودند که ارتباط معنی داری را با رویداد ارتکاب مجدد جرم داشت(p<0.001). بین عزت نفس و ارتکاب مجدد جرم رابطه معنی داری مشاهده نشد(p=0.288). آنالیز رگرسیون نشان داد که حمایت اجتماعی یکی از عوامل پیش بینی کننده ارتکاب مجدد جرم بود(β=-.47, p<0.001) ولی عزت نفس نقش پیش بینی کننده نداشت.
    نتیجه گیری
    با کاهش سطح حمایت اجتماعی، ارتکاب مجدد جرم افزایش و با ارتقای حمایت های اجتماعی می توان ارتکاب مجدد جرم را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ارتکاب مجدد جرم، عوامل اجتماعی، زندانی
  • مهدی چاهیان بروجنی، فرهاد احمدی کانی گلزار*، هادی مرادی، فاطمه افضلی، بروجنی، حسین مجتهدی، سید محمد مرندی صفحات 827-834
    مطالعات انجام شده در کشور ما بر روی نوجوانان بسیار محدود و پراکنده است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه ترکیب بدنی و فعالیت بدنی دانش آموزان شهری و عشایری بود. بدین منظور 119 دانش آموز شهری با میانگین سنی 0/92 ± 13/41 و 125 دانش آموز عشایری با میانگین سنی 1/10 ± 13/95 به صورت تصادفی از مدارس استان چهارمحال و بختیاری انتخاب و شاخص های تن سنجی و میزان فعالیت بدنی آنان اندازه گیری شد. از آزمون های آماری لوئین و t مستقل، به ترتیب به منظور بررسی نرمال بودن داده ها و مقایسه اختلاف میان دو گروه در سطح (P < 0.01) استفاده شد. اختلاف معناداری میان مقادیر قد، قد نشسته، وزن، BMI، WHR، ترکیب بدنی، خواب، فعالیت روزانه، فعالیت ورزشی و فعالیت کاری میان دانش آموزان شهری و عشایری مشاهده شد (P < 0.01). دانش آموزان شهری در مقایسه با دانش آموزان عشایری در تمامی مقادیر اندازه گیری شده به جز میزان فعالیت کاری و فعالیت ورزشی نسبت های بالایی را نشان داده اند (P < 0.01). با این وجود فقط در دانش آموزان عشایری میان فعالیت های روزانه و همچنین میزان کار با درصد چربی بدن و BMI همبستگی مشاهده شد (P < 0.01). با توجه به نتایج بدست آمده و اهمیت این دوره از زندگی، به نظر می رسد برای تصمیم گیری صحیح در مورد مشکلات این رده سنی، لازم است مطالعات جامعی در این زمینه صورت گیرد، تا با آگاهی بیشتر از ترکیب بدنی و میزان فعالیت بدنی نوجوانان، ارائه برنامه های مناسب تغذیه ای و فعالیت بدنی امکان پذیر باشد.
    کلیدواژگان: ترکیب بدنی، دانش آموز عشایری، دانش آموز شهری، توده چربی، توده بدون چربی
  • علی عالمی، سمانه بانورکار، طاهره رستمیان، سیده نسترن اسدزاده*، مرتضی محمدزاده مقدم صفحات 835-841
    نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم کشورهای جهان، قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند. بنابراین سلامت و کیفیت نان مصرفی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین منظور این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت نانهای تافتون نانوایی های شهر گناباد در سال 1391 انجام شد. طی یک مطالعه مقطعی-توصیفی روی 140 نمونه نان تافتون که به روش خوشه ایدو مرحله ای انتخاب شده بودند، آلودگی های باکتریایی و قارچی، همچنین مقدار PH و درصد نمک مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها توسط چک لیستی گردآوری و وارد نرم افزار spss نسخه 18 گردید و با استفاده از شاخصهای میانگین و انحراف معیار، جداول توزیع فراوانی و نمودارهای خطی توصیف گردیدند. نتایج مطالعه نشان داد در هیچکدام از نمونه ها آلودگی باکتریایی وجود ندارد، درحالیکه 9.3% نمونه های نان آلودگی قارچی داشتند. میانگین (انحراف معیار) مقدار pH و درصد نمک نمونه های مورد آزمایش به ترتیب برابر 5.92 (0.214) و 1.30 (0.547) بود. مقدار PH 29.1% نانها در محدوده غیراستاندارد و درصد نمک 7.1% از نانها بیشتر از حد استاندارد بود. براساس نتایج مطالعه حاضر، به طور کلی کیفیت 34.3% نانهای تافتون آزمایش شده از نظر یکی یا تعدادی از شاخصهای مورد بررسی نامطلوب بود. نتایج مطالعه ما به عنوان نمونه ای از توصیف وضعیت موجود، می تواند مورد استفاده دست اندرکاران نظارت بر تهیه و توزیع نان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آلودگی باکتریایی، آلودگی قارچی، مقدار PH، درصد نمک
  • حسین ابراهیمی پور، هادی نیستانی *، کیوان بهفر، علی وفایی نجار صفحات 842-847
    تفکر انتقادی به معنای ارزشیابی یا قضاوت درباره درستی یا نادرستی چیزی است. که ماهیت ارزشیابی دارد و رضایت شغلی یک احساس مثبت یا مطبوع است که پیامد ارزیابی شغلی یا تجربه فرد است پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه گرایش به تفکر انتقادی و رضایت شغلی انجام شده است.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی و مقطعی است که بر روی یک نمونه 271 نفر از کارکنان تیم سلامت استان خراسان شمالی (پزشک، ماما، بهورز) که به صورت خوشه ای، طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند انجام شده است. داده ها به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه استاندارد گرایش به تفکر انتقادی کالیفرنیا و پرسشنامه رضایت شغلی گردآوری شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و شاخص های آماری فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و همچنین آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است.
    نتایج
    میانگین کل رضایت شغلی (20.32±72.16) و میانگین کل تفکر انتقادی (22.02±293.76) و ارتباط بین این دو شاخص 0.12=r بوده است. بین رضایت شغلی و زیرگروه های تفکر انتقادی مشتمل بر حقیقت جویی (r=0.037)، انتقاد پذیری (r=0.079)، قدرت تجزیه و تحلیل (r=0.197)، اعتماد به نفس (r=-.504)، قدرت سازماندهی اطلاعات (r=-0.022)، جستجوگری (r=0.002) و رشد یافتگی (r=0.079) با رضایت شغلی ارتباط وجود داشت که در هیچ کدام از موارد به جز اعتماد به نفس معنی دار نبود(p<0.05).
    نتیجه گیری
    پایین بودن میانگین امتیاز گرایش به تفکر انتقادی نشان می دهد که باید اقداماتی برای افزایش مهارت های مختلف گرایش به تفکر انتقادی در تیم سلامت صورت گیرد. عدم وجود ارتباط بین میانگین کل رضایت شغلی و گرایش به تفکر انتقادی می تواند ناشی از پایین بودن نمرات در هر دو گروه باشد.
    کلیدواژگان: گرایش به تفکر انتقادی، رضایت شغلی، تیم سلامت
|
  • Mortaza Tabibi Jabaly, Hajar Dehghani Habibabady* Pages 749-750
    Although advances in science and technology has many benefits for human life, but it has significant disadvantages, too. The radioactive materials, nuclear energy and their use for non-human issues, hazardous wastes from various industries etc. are the major factors that can be serious threats to human health and modern fetuses’ health who are the next generation of earth habitants. In fact, these factors, along with other factors of environmental pollution have created great troubles for human health on the entire planet. Therefore, obligations, contracts, systems and international regulations for the cross border pollution try to reduce the severity of damages and thereby protect the health of future generations. Through an analytic method, this paper focuses on the hazards of pollution on the health of the fetus, international measures in the form of rules and obligations to support future generations’ health and the need for governmental collaboration on the crisis resolution. The result of the serious pursuit of the case would be strengthening, completing and updating it and a dramatic decrease in the birth of deformed embryos.
    Keywords: Pollution, health, International Regulations
  • Ali Kolivand, Mahdi Farzadkia*, Alireza Fatehnia, Mahmmod Hossien Taghdisi Pages 751-759
    Recycling and reuse of municipal solid waste is one of the most important components of waste management. In this regards, education plays an important role in people motivation and changing their behavior. The aim of this study was to identify effect of education on people participation in source separation of municipal solid waste in district 5 of Tehran municipality. In this experimental study, 300 families were randomly selected from this area. These families were divided into three groups including workshops based education; training packages based education and no education. People motivation to participate in source separation of the waste was surveyed using a questionnaire. Results showed that the most important barrier factors stated by workshops and package education groups were time-consuming of separation, lack of space in the apartment, irregular waste collection and ineffectiveness of separation. People encouraging, paying waste charges and providing a healthier environment were the most important of the motivational factors, according to people with education. Education, particularly workshops based education greatly influenced on people motivation and waste separation. The effect of package based education on people participation in waste separation was more than no education group and less than workshops group.
    Keywords: Education, people participation, source separation, Municipal solid waste
  • Malihe Pishvaei, Abdoreza Adhami, Hamid Pouryousefi, Alireza Atarodi *, Zeynab Pishvaei, Pejman Bagheri Pages 760-769
    Social confidence is a form of social relationships that means social interaction and action of all people of the society in all political, economic and cultural social different fields. The aim of this study is the sociology survey of students’ social confidence in two teacher training centers (TTC) of Shaheed Sharafat and Bahonar in Tehran and its effective social factors. The study was conducted on two TTC students (573 students) and the samples were 230 students using systematic classification. A researcher made questionnaire was used for collecting the data that its validity and reliability was determined. Different ideas (social capital, social confidence, human relations, behavioral habits, justice, security and so on) have been used in conducting the study and the research main factors have been derived based on them. The results showed that social confidence level on students was on average level and higher and its relationship with some of social factors has been shown by using chi-square and bi-dimensional tables and bar diagram. Frequency tables and diagrams were also used to describe sociology information of the students. A significant relationship was not observed between sex and social confidence variables. The effect of feeling social security and religiosity have been more than the other factors and also feeling of social justice, their social and economic status and trust on social mass medias task has showed a meaningful relationship with the students social confidence level.
    Keywords: Social confidence, Capital, Security, Justice, Religiosity
  • Hossein Sharifi Renani, Nader Akhoondi, Naghmeh Honarvar*, Morteza Mohammadi Pages 770-777
    Consensus in the international community has grown over the past two years that HIV/AIDS poses a threat to development, security, and economic growth. A few studies over the last ten years have looked at the impact on workers and their employers. With momentum building to prevent new infections and treat those already afflicted, more information is needed to assess economic impacts and cost efficacy of treatments. This paper uses Vector Error Correction Model(VECM) and Johansen cointegration analysis to estimate the effects of HIV on economic growth in Iran from 1990-2009. The results show that there is a long run cointegrating relationship between GDP per capita, total HIV mortality rates and the age dependency ratio. Result showed that an increase of 1% in total HIV morality rates will result in 1.6% decrease in GDP. The results also indicate that a 1% increase in the age dependency ratio leads to a 0.9% decrease in GDP. In general, the outcome of HIV/AIDS has resulted in significant macroeconomic effects, such as a diminution of the monetary resources to promote output expansion as well as a contraction of the labor market due to premature death or disability. In plain sight, HIV/AIDS impacts negatively economic growth by reducing the labor force and potential output, but the main issue is to find out to what extent and how to correct the problem in the least costly and most effective way.
    Keywords: HIV, Economic Growth, Johansen Cointegration Test, Age dependency
  • Mohsen Golparvar*, Mahnaz Zeraati, Hamid Atashpour Pages 778-787
    The conflict and spillover between work and family are the threatening factors for nurses’ wellbeing. The purpose of this study was to determine the relation between work-family conflict and spillover with psychological and somatic well being in nurses. This descriptive study was co-relational, and statistical population was the nurses of two public hospitals. Among them 256 nurses were selected using accessible sampling method.‌ Work-family conflict questionnaire (Netemeyer, Boles & McMurrian)‌, work-family spillover questionnaire (Small & Riley), psychological well being questionnaire (Golparvar) and somatic well being questionnaire (Golparvar) were used for data collection. Data were analyzed using multiple regression analysis by means of SPSS version 18. According to the results, work-family conflict and spillover had negative correlation with psychological and somatic well being. Among work-family conflict components, work-family conflict could explain 13.2 and 9.5 percent of the variance of psychological and somatic well being respectively. Also among work-family spillover components, homework spillover could explain 18.4 percent of the variance of psychological well being and marriage/ companionship spillover could explain 13.3 percent of the variance of somatic well being. The results of current research showed that work-family conflict and spillover could expose the nurses’ psychological and somatic well being with problems. In this regard, it is necessary for nurses to achieve suitable training to manage work-family conflict and spillover.
    Keywords: work, family conflict, work, family spillover, psychological well being, somatic well being, nurses
  • Hossein Ebrahimi Pour, Reza Izi *, Hamid Aahverdi Pour, Ali Vafaee Najar, Habibolah Esmaili, Zabiholah Gharli Pour, Mohammad Vahediyan Shahrooudi Pages 788-794
    Hookah use has become popular among adults, especially young students. And this is an important issue for the future of society. More knowledge is needed to examine. This study determination the use of hookah with using the extended parallel process model. Among student in Mashhad has been. This study was a cross sectional research on male student in Mashhad on bachelor education in 91-92 academic years was. A total of 400 male students were participated in this cross sectional study in Mashhad. A sampling method was used in the present study. A questionnaire based on EPPM was used to collect the data. The results showed 30.8% of students in the past two months, have had history of smoking hookah. In this study 74.5% of these students are now friend’s hookah.Also 91.2% of them stated they hookah from friends offered or suggested.The score mean of perceived sensitivity the possibility of adverse outcomes in students smoking hookah (87.3) and much lower among hookah (43.7), respectively.The score mean of Perceived severity at risk students (61.9) and the hookah students (31.4), respectively.The mean score perceived effectiveness in student’s hookah (48.6) lower than students at risk (57.6), and non-hookah (69.4), respectively.The score mean of Perceived self-efficacy Students non-hookah (87.3) above than two groups at risk (81.2) and students use hookah (41.3). Results of this study showed that the rate of perceived susceptibility and perceived severity of undesirable outcome regarding to the hookah was low among the studied population.Generally students in the process control risk Effects of smoking hookah.Therefore recommended applying extended parallel process model and implemented appropriate educational interventions that increase perceived susceptibility and perceived severity Effects of hookah in this group.
    Keywords: extended parallel process model, students, Hookah use
  • Kambiz Karimzadeh Shirazi*, Shamsaddin Niknami, Elaheh Rahimi Pages 795-802
    Objective
    The intervention program evaluated through a randomized controlled trial design, on 116 women aged 40-65, based on Intervention Map to increase consumption of calcium rich foods to prevent osteoporosis.
    Method
    Osteoporosis knowledge and stages of change of calcium intake were as the effect variables and frequency of calcium rich foods consumption was as the outcome variable of the intervention.
    Results
    Individuals in the training group (n=61) had a positive, significant progression in calcium consumption stages of change (p< 0.001), whereas no progression in stages occurred in the control group (n=55). After the intervention, the training group demonstrated significant improvements in osteoporosis knowledge and calcium frequency intake, with no significant changes in the control group.
    Conclusions
    The findings revealed that intervention was effective in increasing the participants’ knowledge of osteoporosis and calcium intake in trial group. Intervention mapping provides an explicit theory and data driven guide for intervention development.
    Keywords: Osteoporosis, Prevention, Calcium intake, Behavior change
  • Mahmood Karimy *, Ali Montazeri, Alireza Koshdel, Jalil Kuhpayehzadeh, Hamid Baradaran, Mohammad Reza Rohani, Kazem Rezaei Pages 803-810
    Self-medication is a major public health concern worldwide, especially in developing countries where higher rate of resistant bacterial infections persist. The purpose this study was to evaluation HBM Structures to Self-medication Behavior among Elderly. This was a descriptive cross sectional study that was carried out on 180 elderly of Zarandieh city. The samples were selected randomly from 4 health center. Data collection tool was a questionnaire designed based on HBM model and self-medication. Data were analyzed by SPSS software, and with chi-squares, logistic regression. The mean age of respondents was 66.2 ± 4.9 years. Self-medication was the most prevalent among the 60-64 year old and less prevalent among those above 70 years of age. There was a significant relationship, among self-medication, History of chronic diseases, Knowledge, self efficacy, severity, perceived benefits and barriers, and in total 99.4% of elderly kept drugs at home. It is suggested that the findings of present study be used as a basis for interventions designed to behavior change and reduce of self-medication. Keyword: self-medication, Health Belief Model, Elderly
    Keywords: self, medication, Health Belief Model, Elderly
  • Mansureh Ghodusi, Mohammad Heidari* Pages 811-817
    Background And Aim
    Multiple Sclerosis is a progressive degenerative disease that determined by destruction of myelin in the brain and spinal cord. The disease often happens at beginning of Life and the change body esteem and patient's attitudes toward their self. Based on this study was to examine Evaluation of relationship body esteem with self esteem in patients with multiple sclerosis admitted.
    Materials And Methods
    This research Study was descriptive Correlations and in this study, 395 patients of the MS Society in Tehran were selected by continuous sampling. Data gathering tool were questionnaire of body esteem that was part of Physical Disability Body esteem Questionnaire and questionnaire of self esteem. For data analysis, SPSS version 16 was used.
    Results
    Results showed that the average and standard deviation of self-esteem of patients was respectively 17/5 ± 53/20. Most patients had moderate self-esteem, and only a small percentage of them (2.16%) had high self esteem. with consideration score of body esteem (3.25) and the overall average score for body esteem (42.25), Patients with multiple sclerosis had a favorable body esteem. The results of the spearman correlation showed that there were between body esteem and self esteem (p<0.001).
    Conclusion
    Regarding that opportune at chronic diseases as MS occurs faster with positive body esteem, increase of self esteem this is the responsibility of nursing that with recognizing factors of related increase patient matching and so be effective at their efficacy and self care.
    Keywords: Body esteem, Self esteem, Multiple sclerosis
  • Uones Ghasembaklo, Ghasem Mohammadyari, Mohammad Mahmodzadeh, Reza Mohammadzadeghan, Mehdi Mokhtari* Pages 818-826
    Background and
    Purposes
    Social capital and Continuing source of support among the theories that explain the social harms by combining theories of criminology. Evaluate the relationship between social capital and self-esteem and impact on recidivism in prisoners residing in the Prison is the purpose of this study.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 72 male prison inmates in Central prison of Khoy were randomly selected who they had in the history of crime more than once in their case. The social support questionnaire was Fleming, and Self Esteem questionnaire was Cooper Smith. Data was analyzed using ANOVA One-way, Stepwise Multiple Regression and Pearson Correlation coefficient.
    Results
    Mean of age of the sample under investigation was 31.8±6.05. None of the samples under investigation were not a good indicator of social support who had significant relationship (p<0.001). Between self-esteem and re-commit a crime, there was no significant relationship (p=0.288). Regression analysis showed that social support is predictors of recidivism (β=-.47, p<0.001). But the role of self-esteem was not predictor for recidivism.
    Conclusion
    According to with lower levels of social support increase rate of recidivism. Promoting social support between parents and friends lead to decrease recidivism.
    Keywords: social support, self, esteem, recidivism, prison
  • Mehdi Chahiyan Borujeni, Farhad Ahmadi Kani Golzar*, Hadi Moradi, Fatemeh Afzali Borujeni, Hossein Mojtahedi, Seyed Mohammad Marandi Pages 827-834
    Prior research on body composition and physical activity among youth is little and irregular. The purpose of this study comparison of body composition and Physical activity nomadic and urban students.Thus, a population including 119 urban student with the age mean 13/47±. /92, and 125 nomadic student with the age mean 13/95± 1/1selected randomly from chahar mahal bakhtiari province and then, antropometric indices and degree of Physical activity of them were measured. to examine data normality and comparing the difference between two groups in the confident interval of 90% (P < 0.01) we employed Lwin-test and independent- t test using statistical software of spss. Significant difference among lenght (160 and 153 centimeters), sitting length, weight, BMI, WHR, fat persent, fat mass, Fat free mass, sleeping, daily cativity, sport activity and work activity between urban and nomadic students (P < 0.01). Urban student had higher rates in all cases exept for work activity and sport activity than nomadic student (P < 0.01). In nomadic student, correlation was observed between daily activity and the amoount of work with percent of body fat and BMI (P < 0.01). According to findings and importance of this life period, it seems that decision making on problems of this life period needs to comperhesion study in this area, it helps to more awareness of body composition and degree of Physical activity of youths as a result, provide youths with suiatable nutrition and Physical activity programs.
    Keywords: Body composition, Nomadic student, Urban student, Fat mass, Fat free mass
  • Ali Alami, Samaneh Banoorkar, Tahereh Rostamiyan, Seyede Nastaran Asadzadeh*, Mohammadzadeh Moghaddam Morteza Pages 835-841
    Bread, as a main food of most people around the world, provides major part of energy, protein, and essential vitamins. So, health and quality of consumable bread would be very important. The aim of this study was to assess quality of taftoon bread which was produced in taftoon Gonabad bakeries in 2013. We applied a cross-sectional descriptive study on 140 taftoon breads which were selected by two-stage cluster sampling and assessed their bacterial and fungal contaminations, value of PH, and percentage of salt. The data were gathered using a checklist and were entered in spss (version 18). Analyzing the data, we used frequency tables, mean (standard deviation), and line figures. Our findings showed no bacterial contamination in the sample, while there was 9.3% fungal contamination in the baked breads. Mean (standard deviation) of PH and percentage of salt was 5.92 (0.214) and 1.30 (0.547), respectively. The value of PH in 70.9 % of the breads was in standard interval and percentage of salt in only 7.1% of the breads was more than standard measure. According to our results, 34.3% of the taftoon breads in Gonabad bakeries were unqualified. Our results indicated current situation in production of taftoon bread in Gonabad and would be used by inspectors who supervised the bakeries.
    Keywords: Bacterial contamination, fungal contamination, PH, salt
  • Hossein Ebrahimipour, Hadi Neyestani*, Keivan Behfar, Ali Vafaee Najar Pages 842-847
    Critical thinking means the ability to evaluate or judge about something. Job satisfaction is positive and pleasure emotion that is result of job evaluation or person experienced. The aim of this study is to examine the relation between critical thinking dispositions and job satisfaction.
    Methods
    in this descriptive and cross-sectional study a sample of 271 were selected from Health Team (physician, midwife, health Behvarz) in North Khorasan by Cluster, stratified and simple random sampling. Data were gathered using the California critical thinking disposition and job satisfaction questionnaire. SPSS software, descriptive statistics and Pearson correlation test were used for Data Analysis.
    Results
    The job satisfaction and critical thinking disposition means are (72.16±20.32) (293.76±22.02) respectively. The correlation between them was r=0.12.The correlation between job satisfaction and subtypes of critical thinking are:Truth-seeking (r = 0.037), Open-mindedness (r = 0.079), Analyticity (r = 0.197), self-confidence (r = -. 504), Systematicity (r = -0.022), Inquisitiveness (r = 0.002) and Maturity (r = 0.079). the significant correlation between self-confidence and job satisfaction was statistically significant (p <0.05).
    Conclusion
    The low scores critical thinking and job satisfaction shows the need for immediate intervention to increase critical thinking skills and job satisfaction.
    Keywords: Critical Thinking Disposition, Job satisfaction, health Team